<h5>Vi har kun én jord <br>​​​​​​​og Mars er for langt væk</h5>

Vi har kun én jord
​​​​​​​og Mars er for langt væk

Pastoral-Centret og Katolsk Webshop har et mål om at være med til at vende den dårlige udvikling som vores miljø har været udsat for de sidste mange år. Vi ser på alle områder af vores virksomhed og vælger de mest miljøvenlige alternativer. Her er nogle af de valg, vi har truffet:

 

 • Vi genanvender emballage. Når emballage bruges flere gange betyder det, at der skal fremstilles mindre. Det er dårligt for de, der lever af at sælge emballage, men godt for alle andre. 
  Det betyder, at du nogle gange vil opleve at emballagen i den pakke, du modtager fra os, ikke ser helt ny ud. Indholdet er selvfølgelig ikke påvirket af emballagen!
   
 • Pakkefyld er også genanvendt. Når vi modtager pakker, gemmer vi pakkefyldet til de pakker, vi selv skal sende ud. Alt fyld af plastmaterialer i din pakke er enten en rest, vi har, eller genbrug fra en pakke vi selv har modtaget.
   
 • Pakkefyld af naturmaterialer. I visse forsendelser bruger vi pakkefyld af tørret ålegræs. Ålegræs (typisk anset som tang, men det er egentlig en plante, der vokser i havet) er et naturmateriale, der skyller op på de danske strande. Tørret ålegræs egner sig utroligt godt til at fylde i en pakke til at beskytte indholdet mod slag. Ålegræs som pakkefyld er ikke bare CO2-neutralt, det er CO2-negativt. Der er ikke gået energi til fremstillingen, men planten har optaget en masse CO2 under væksten. Hvis du er så heldig at få en af disse pakker, så husk, at ålegræsset kan bruges i haven bagefter (som jorddække mod ukrudt eller i kompostbunken) eller smides ud til bioaffald. Og så håber vi, at du kan bære over med at der følger lidt strandsand med ;-).
   
 • Nul plastik. Plastik er et fantastisk materiale og det er derfor, det har vundet den store udbredelse i vores samfund. Desværre har det også vist sig at have en negativ virkning på vores miljø med forureningsskader, hvis konsekvenser vi endnu ikke helt kan oversskue. Vi gennemgår alle områder af vores virksomhed for at se, hvor vi kan afskaffe brugen af plastik. I 2018 købte vi vores sidste rulle bobleplast og vi kommer ikke til at købe det igen.
   
 • Vi vælger FSC® papir når det er muligt. Siden 2015 har vi, når det har været muligt, trykt vores bøger og materialer på FSC-mærket papir – også selv om det betød en dyrere produktion. FSC®, der står for Forest Stewardship Council®, er en international non-profit mærkningsordning for træ og papir. Produkter, der er mærket med FSC kan du købe med god samvittighed, for i en FSC-skov bliver der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.
   
 • Klimakompenserede pakker. Pakker sendt fra vores kontoradresse er altid klimakompenseret. Det betyder, at vi betaler et lille ekstra beløb til fragtfirmaet. Pengene går til at drive projekter, der kompenserer for CO2-effekten af dine forsendelser. Læs mere her. Klimakompensationsordninger er ikke perfekte. Men sammen med andre vigtige tiltag er de med til at vende udviklingen, så vi bedre kan passe på vores planet og sikre den til kommende generationer.

 

Har du flere idéer til, hvordan vi kan gøre bedre for miljøet, så giv os gerne et praj.

Gør som os og vælg altid det bedste for miljøet.